12 tips om te weten voordat je naar Spanje emigreert

Cafe spanje
24 mrt 2023

Houdt rekening met de volgende 10 dingen als je wilt verhuizen naar Spanje  - Palm3Group

Als je overweegt om naar Spanje te emigreren vanuit Nederland, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om je aan te passen aan de nieuwe cultuur en levensstijl. Hieronder hebben we 12 belangrijke aspecten op een rijtje gezet:

De geschiedenis van de Spaanse taal – WikiSpanje

1. Spaanse taal

Op populaire toeristische bestemmingen zoals de grote steden Barcelona en de kustgebieden Costa Blanca en Costa del Sol wordt doorgaans goed Engels gesproken. Desalniettemin is het handig om ook een woordje Spaans te spreken, ongeacht waar je heen gaat. Het is dan ook aanbevolen om alvorens te emigreren een basisbegrip van de taal te hebben.


Gemiddelde bruto salaris in Spanje was 2.038,60 euro in 2020

2. Lonen

Wanneer je voornaamste doel rijkdom vergaren is, zijn er waarschijnlijk betere opties dan Spanje. De salarissen zijn er namelijk beduidend lager dan in Nederland, en het is niet ongewoon om rond te moeten komen van €1000 per maand of minder. Echter, buiten de grote steden is het kopen of huren van een huis juist goedkoper dan in Nederland. De supermarkt prijzen zijn vergelijkbaar, maar uit eten gaan of op het terras een drankje doen is weer erg betaalbaar.


Siësta in Spanje: zo doen de Spanjaarden dat | Eliza was here

3. Siesta

Het is een mythe dat heel Spanje tussen 2 en 5 uur 's middags een siësta houdt. Op veel plaatsen houden mensen weliswaar tussen de middag een lange pauze en zijn winkels gesloten, maar restaurants zijn juist open omdat veel mensen buiten de deur willen lunchen.

Fotogalerij

Houd me op de hoogte

WhatsApp